Bienala Lascăr Vorel la a XVI-a ediție

Admin
de Admin octombrie 24, 2019 13:48

De peste două deceniitoamna, în an impar, FUNDAŢIA VOREL PIATRA NEAMŢ organizează, una din cele mai prestigioase manifestări naţionale de artă plastică: Festivalul Concurs Bienala Naţională de Artă Plastică „LASCĂR VOREL”. De-a lungul celor 22 de ani am avut aceeaşi devotaţi şi fideli parteneri Complexul Muzeal Județean Neamţ prin Muzeul de Artă și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Ediţia din 2019, cea de a XVI-a, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, se adresează pictorilor, sculptorilor şi graficienilor, absolvenţi ai universităţilor de artă, membri ai U.A.P. din România.

Au raspuns invitaţiei 133 artişti care etalează în sălile Muzeului de Artă din Piatra-Neamț 178 lucrări. Faptul că artiști premiaţi şi nominalizaţi la ediţiile precedente  sunt prezenţi pe simeze şi anul acesta este o dovadă a importanței pe care a dobândit-o Bienala de la Piatra Neamt.

Programul manifestărilor cuprinde vernisajul expoziţiei “Bienala de Arta Plastică “Lascăr Vorel” Piatra- Neamţ  şi  festivitatea de premiere.

Juriul care va stabili și decerna Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: prof. univ. dr. Liviu Suhar (pictor), prof. univ. dr. Constantin Catargiu (grafician), prof. univ. dr. Neculai Păduraru (sculptor), prof. dr. Vasile Duda (istoric şi critic de artă), prof. Costin Neamțu (pictor).

Anunțarea premiilor și vernisajul expoziției celei de a XVI-a ediții a Bienalei Naționale de Artă plastică ”Lascăr Vorel” vor avea loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, vineri 25 octombrie 2019, ora 17.00.

Expozitia va fi deschisa publicului vizitator în  perioada octombrie 2019-ianuarie 2020.


Admin
de Admin octombrie 24, 2019 13:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]