Bărbat reținut de polițiști pentru mai multe infracțiuni informatice

Admin
de Admin ianuarie 29, 2021 14:47

Bărbat reținut de polițiști pentru mai multe infracțiuni informatice

Ieri, 28 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 3 percheziții, în județul Iași, la domiciliile unei persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni informatice.

Din cercetări a reieșit că, bărbatul, de 34 de ani, din Iași, ar fi creat, fără drept, prin utilizarea datelor de identificare ale unei alte persoane, un cont de acces online banking pe contul bancar al acestuia, deschis la o bancă din Regatul Unit după care, în perioada mai – iunie 2020, ar fi accesat, fără drept, contul bancar și ar fi transferat suma totală de 37.000 de lire sterline, din care 36.000 de lire sterline în contul său bancar și ar fi efectuat o plată de 1.000 de lire sterline către un comerciant.

De asemenea, în cursul anului 2020, ar fi deținut și folosit echipament hardware și software pe care le-ar fi folosit la falsificarea instrumentelor de plată electronică și a instrumentelor de plată la comerciant.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit mai multe sisteme informatice, carduri bancare, cititoare de carduri bancare, suma de 12.085 Lire sterline, 1.485 Euro, 11.619 lei, 205 dolari americani și 100 dolari jamaicani, precum și un plic cu substanță vegetală de culoare verde-olive, cu aspect de marijuana.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Secția de Poliție Rurală Lețcani.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentarii întregii activități infracționale.


Admin
de Admin ianuarie 29, 2021 14:47
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns