Avertizări meteorologice de vreme rea valabile pentru județul Neamț

Admin
de Admin septembrie 25, 2020 15:40

Avertizări meteorologice de vreme rea valabile pentru județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, două atenționări meteorologice care vizează și județul Neamț.

Prima atenționare este de cod GALBEN va fi valabilă pentru intervalul 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 06:00. Este vorba de cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord -vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

cod portocaliu de vreme rea 25-27 septVântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45-60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100-110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60-80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

A doua atenționare este de cod PORTOCALIU, și va fi în vigoare în intervalul 26 septembrie, ora 09:00 – 27 septembrie, ora 03:00. Fenomenele vizate sunt ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50-60 l/mp și izolat 70-90 l/mp.


 

Admin
de Admin septembrie 25, 2020 15:40
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns