Avertizare meteo: vijelii, ploi torențiale și grindină

Admin
de Admin mai 12, 2020 13:44

Avertizare meteo: vijelii, ploi torențiale și grindină

Astăzi, 12 mai, au fost emise de Administrația Națională de Meteorologie mai multe avertizări meteo.

Astfel, în intervalul 12 mai, ora 9:00 – 12 mai, ora 23:00, intră în vigoare un cod galben. Se vor manifesta intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică în Oltenia, Transilvania, vestul și centrul Munteniei – județele Argeș. Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

În intervalul menționat, vântul va avea intesificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55-65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă vântul va sufla tare, cu peste 90-100 hm/h.

Local, în zonele deluroase, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei – județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze cuprinse, în general, între 65-75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

În intervalul 12 mai, ora 11:00 – 12 mai, ora 20:00, intră în vigoare un cod portocaliu valabil pentru cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei. În intervalul menționat vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală cuprinse între 80-100 km/h și vijelii.


Admin
de Admin mai 12, 2020 13:44
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget