Atenționări de vreme rea în Neamț. Bilanțul incidentelor înregistrate în județ.

Admin
de Admin februarie 5, 2020 22:16

Cod Galben - Portocaliu si RosuÎn perioada 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00, este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD GALBEN valabilă  intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri, 5 februarie și în prima parte a nopții de miercuri spre joi, 5-6 februarie, vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55-60 km/h.

De asemenea, este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD PORTOCALIU valabilă în perioada 05 februarie, ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00 intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m in zona Carpaților Meridionali și Orientali. În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80-100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Este în vigoare o Atenționare Meteorologică COD ROȘU valabilă în data de 5 februarie, interval orar 18:00-23:00. În intervalul menționat, în județele Neamț și Suceava, în zona de munte la cote de peste 1800 m va fi viscol puternic, vânt cu rafale de 140-160 km/h.

autoturism blocat in zapadaDin cauza unor probleme la rețeaua electrică 5 localități au rămas fără curent: Sat Verșesti – nealimentat cu energie electrică, Sat Stefan cel Mare, orașul Tg. Neamț, satul Dumbrava, mun. Piatra Neamț – parțial nealimentate cu energie electrică. Sunt 11 posturi de transformare nealimentate cu energie electrică.

Pe DN 2 D, Gâdinți – Poienari, s-a circulat cu greutate din cauza zăpezii.

Pe DJ 157H (Dochia – Mărgineni) un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. La locul evenimentului s-a deplasat din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț 1 AFZM cu 2 subofițeri pentru degajare.

Pe DJ 208 G (Girov-Hanu Ancuței) mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.

Secția Neamț a CNAIR a acționat, cumulat, cu 37 lucrători și 37 utilaje pentru împrăștierea de material antiderapant (95 to) pe 8 sectoare de drumuri naționale din județ.

Utilajele SC DRUPO  NEAMȚ SA și ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene au acționat, cu 31 lucrători și 14 utilaje pentru răspândire de material antiderapant.

La ora 19:00 era blocat drumul Girov-Hanu Ancuței, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă și polei.


Admin
de Admin februarie 5, 2020 22:16
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]