Atenționare de cod PORTOCALIU privind ploi torențiale, vijelii și grindină

Admin
de Admin iulie 19, 2021 16:45

Atenționare de cod PORTOCALIU privind ploi torențiale, vijelii și grindină

Astăzi, au fost emise mai multe atenționări de către Administrația Națională de Meteorologie care privesc și județul Neamț.

Astfel, în intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00, este valabilă o atenționare de cod Galben, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Avertizare cod portocaliu 19 iulieÎn intervalul 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00 intră în vigoare o atenționare de cod Portocaliu, privind instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19-20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat peste 60-80 l/mp.

De asemenea, în intevalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00, va intra în vigoare o altă atenționare de cod Galben, fiind vizată instabilitatea atmosferică temporar accentuată.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 50-70 l/mp.


Admin
de Admin iulie 19, 2021 16:45
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns