Aproape 900 de salariați ai DGASPC Neamț stau izolați la locul de muncă

Admin
de Admin aprilie 11, 2020 13:30

Aproape 900 de salariați ai DGASPC Neamț stau izolați la locul de muncă

Aproximativ 900 de salariați ai DGASPC Neamț care lucrează în centrele pentru copii și persoane adulte cu dizabilități vor fi izolați la locul de muncă, decizia fiind impusă prin Ordonanța militară nr. 8, scopul măsurii fiind de a preveni infectarea cu coronavirus, mai ales că majoritatea rezidenților centrelor au un sistem imunitar deficitar din cauza afecțiunilor medicale sau a vârstei.

DGASPC Neamț are în subordine 12 centre rezidențiale pentru copii și persoane adulte cu dizabilități în care sunt cazate aproximativ 1.000 de persoane, dintre care peste 600 sunt adulți cu diverse grade de handicap. Numărul total al salariaților este de 900 și jumătate vor intra în izolare la locul de muncă în prima fază, urmând ca la finalul celor 14 zile să intre și restul salariaților în aceeași izolare la locul de muncă pentru același interval de timp.

Cazarea personalului va fi asigurată în centre, pentru aceasta făcându-se făcut eforturi uriașe pentru a se stabili felul în care se va face izolarea și pentru a decide care salariați vor intra în prima tură de izolare. Eforturile au fost posibile și cu sprijinul logistic al Consiliului Județean Neamț și al Direcției pentru Tineret și Sport Neamț care au răspuns prompt solicitărilor și ne-au oferit paturi și cazarmament.

Știu că este foarte greu pentru fiecare angajat să fie în această situație, mai ales acum, înainte de Paști. Sunt oameni care au și ei probleme, au familii în dificultate, unii sunt singuri și au nevoie la rândul lor de sprijin în gospodărie ori au copii sau părinți pe care nu îi pot lăsa în grija cuiva. De aceea, fiecare caz în parte a fost analizat astfel încât să poată fiecare să își rezolve urgent problemele familiale dar și să asigurăm turele în centre pentru a nu afecta siguranța beneficiarilor noștri. Izolarea personalului se va face la nivelul centrelor, identificându-se spații de cazare pentru aceștia. Este un efort uriaș și un sacrificiu al colegilor noștri motiv pentru care vreau să le mulțumesc pentru că au înțeles că trebuie cu toții să facem acest lucru pentru o vreme. Mulțumesc și Consiliului Județean și DJTS pentru că ne-au sprijinit și ne-au oferit ajutor rapid. E o perioadă grea, pe care nu am mai trait-o niciodată și doar împreună, ca o echipă, vom reuși să o depășim, pentru binele nostru, al copiilor și persoanelor vulnerabile pe care le avem în grijă”, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.


Admin
de Admin aprilie 11, 2020 13:30
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns