Aproape 3.800 de nemțeni s-au vaccinat anti-covid în ultima săptămână

Admin
de Admin februarie 14, 2021 12:35

Aproape 3.800 de nemțeni s-au vaccinat anti-covid în ultima săptămână

În județul Neamț au fost primite 16.943 de doze de vaccin împotriva covid-19: 14.893 doze Pfizer BioNTech și 1.090 doze Moderna și 960 doze AstraZeneca, în 11 tranșe.

În perioada 4 ianuarie – 6 februarie, în județul Neamț, au fost administrate 14.260 doze de vaccin, din care 4.637 doza a doua

În ultima săptămână au fost administrate 3.786 de doze de vaccin. 684 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 3.102 cu doza de rapel.

vaccinare prima doza si rapel

Au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru Campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare, identificarea personalului din echipele de vaccinare.

Începând din data 10.02.2021 este disponibilă programarea în următoarele centre de vaccinare:

  • Piatra Neamţ – Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ,
  • Bicaz – Bloc ANL,
  • Cordun – Căminul Cultural Simioneşti,
  • Pipirig – Baza sportivă multifuncţională.

Fiecare centru are disponibile 60 de locuri pe zi. În 15 februarie începe vaccinarea în aceste centre cu vaccinul AstraZeneca.

Se pot programa persoanele care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa I și etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități îndomenii esențiale, inclusiv personalul din unitățile de învățământ. Programările se fac prin intermediul platformei electronice programare.vaccinare-covid.gov.ro, medicul de familie/curant sau prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numărul de suport 021. 414.44.33.

Programarea pentru AstraZeneca se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru
vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

În sesiunea curentă de programare s-au programat 1.088 de persoane pentru vaccinarea cu AstraZeneca, din care 579 la Centrul de vaccinare din Piatra Neamț. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Din data de 15 februarie 2021, activitatea echipelor mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra Neamț și Târgu Neamț va continua cu vaccinarea persoanelor nedeplasabile, a însoțitorilor acestora și a membrilor familiei.

Testarea antigen în unitățile de învățământ

Testarea cu teste antigen rapide, în unitățile de învățământ se recomandă:

1) cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs;
2) colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă) cât și cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învățământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz;
3) elevilor simptomatici, în cadrul cabinetelor medicale școlare.

În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia pot fi testați cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal.

Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către DSP Neamț în maxim 24 ore.

Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, ca și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legatura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.

Din data de 8 februarie 2021 a început distribuirea de teste rapide antigen către unitățile de învățământ din județ. Acțiunea va continua și în perioada următoare când vor fi distribuite și materiale și echipamente de protecție.


Admin
de Admin februarie 14, 2021 12:35
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget