Aparat de colectat plasmă la Piatra Neamț

Admin
de Admin mai 13, 2020 14:50

Aparat de colectat plasmă la Piatra Neamț

La Piatra Neamț va fi pus în funcțiune un aparat de recoltat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină. După o serie de discutii purtate de prefectul George Lazăr cu conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Neamt și cu directoarea Cențrului Judetean de Transfuzii, dr. Victoria Marin, a fost semnat contractul dintre Spitalul Județean Neamț și Centrul de Transfuzii. Astfel, aparatul de colectare a plasmei de la persoanele vindecate de Coronavirus a fost predat către Centrul judetean de Transfuzii.

”La acest moment se face instalarea aparatului , urmând instruirea personalului medical. Avem și lista de la Spital cu donatori, care a fost predată Centrului de Transfuzii , urmând ca în zilele următoare să se poata recolta de la donatori. Mă bucur ca situația s-a deblocat, iar donația acestui aparat de colectare plasmă a fost în final aprobată și se va putea lucra pe aparat. În speranța că persoanele vindecate își vor dori să doneze sange, vom reuși să avem și la Neamț tratamente moderne pentru persoanele infectate pozitiv Covid-19, aflate într-o stare de sănătate gravă, putând astfel să salvăm vieți. Felicit și apreciez pe toti cei care au intervenit și au făcut posibil ca acest tratament modern să fie și în județul nostru”, a declarat prefectul George Lazăr. 

Aparatul a fost donat de către Florin Hozoc, un om de afaceri din Neamț. Acesta a fost refuzat de mai multe ori de directoarea Centrului Județean de Transfuzii, însă la insistențele autorităților locale și a intervențiilor de la Ministerul Sănătății, s-a reușit această performanță și la Neamț.


Admin
de Admin mai 13, 2020 14:50
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]