Angajații DGASPC Neamț își vor primi salariile cu o întârziere de 3 saptamâni

Admin
de Admin noiembrie 2, 2020 13:19

Angajații DGASPC Neamț își vor primi salariile cu o întârziere de 3 saptamâni

Adresa andpdca DGASPC Neamt salarii970 de salariați din centrele rezidențiale pentru copii, asistenți maternali profesioniști și angajați ai aparatului propriu al DGASPC Neamț își vor primi la începutul săptămânii viitoare salariile aferente lunii septembrie, cu o întârziere de peste 3 săptămâni. Acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului că în ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț din data de 30 octombrie 2020 a fost aprobată rectificarea bugetară, alocându-se din bugetul județului Neamț aproximativ 4,5 milioane de lei. Suma acoperă retribuțiile pentru luna septembrie și pentru o parte din luna octombrie pentru angajații aparatului propriu al Direcției și angajații centrelor rezidențiale pentru copii, fără viramentele bugetare. Astfel, în acest moment, suma necesară asigurării salariilor până la finele anului este de circa 15 milioane de lei, aici fiind incluse și centrele pentru adulți cu dizabilități care nu au asigurate salariile pentru luna noiembrie.

Reamintim că, pentru anul 2020, bugetul estimat în baza noilor standarde de cost de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție pentru DGASPC Neamț a fost de aproximativ 130 milioane de lei, din care 51 de milioane pentru serviciile destinate copiilor și 79 de milioane pentru centrele destinate persoanelor adulte cu handicap.

(Atașăm adresa de la ANDPDCA din care reiese necesarul pe 2020 pentru județul Neamț).

DGASPC Neamț a primit pe parcursul acestui an 53,9 milioane de lei din sume defalcate din TVA de la bugetul de stat și 54,6 milioane de lei de la bugetul Consiliului Județean Neamț. În urma rectficării bugetare de la sfârșitul săptămânii trecute prin care s-a suplimentat bugetul cu 4,5 milioane de lei, suma totală alocată de Consiliul Județean a ajuns astfel la aproximativ 59,1 milioane de lei.


Admin
de Admin noiembrie 2, 2020 13:19
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns