Amenzi pentru pescuit ilegal și skijet confiscat în urma unor acțiuni ale polițiștilor nemțeni

Admin
de Admin august 11, 2021 13:48

Amenzi pentru pescuit ilegal și skijet confiscat în urma unor acțiuni ale polițiștilor nemțeni

Poliția Transporturi a desfășurat activități pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, aplicând 8 contravenții si constatând trei infracțiuni.

Totodată împreună cu polițiștii de prevenire au acționat și în zona stațiilor de cale ferată din Piatra Neamț și Roman  pentru conștientizarea călătorilor cu privire la situațiile de risc generate de nerespectarea regulilor în incinta stațiilor C.F.R. și zonele adiacente.

În perioada 7-8 august, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț împreună cu cei din cadrul  Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași și cu reprezentanți ai Oficiului de Căpitănie Bicaz,  au acționat pe luciul de apă al lacului Izvorul Muntelui, pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.

Totodată la data de 11 august, polițiști din cadrul Biroului Judeţean de Poliție Transporturi și cei ai  Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire în zona staţiilor C.F.R. şi în trenurile de călători care tranzitează județul Neamț, pentru conștientizarea riscurilor pe care le implică escaladarea unui vagon de tren.

Cu această ocazie au fost distribuite pliante, călătorii primind informații cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, pe trenurile de călători, triaje și zonele adiacente.

Polițiștii au discutat cu adolescenții și părinții despre evenimentul nefericit petrecut la data de 8 august, în care două  adolescente de 14 și 15 ani au suferit arsuri în urma electrocutarii cu rețeaua de înaltă tensiune de 27.000 de volți, acestea urcând-se pe un vagon de marfă situat în triajul C.F.R. Roman, pentru realizarea unor fotografii.

În timpul desfășurării acțiunii polițiștii au legitimat peste 30 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 1.200 de lei, o sancțiune conform Legii 61/1991, în valoare de 1.000 de lei și o sancțiune conform Legii 55/2020, în valoare de 1.000 de lei.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate, în flagrant delict, trei infracțiuni, dintre care una pentru abateri la Legea 191/2003 și alte două pentru abateri la Legea 107/1991.

La data de 8 august, polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 48 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce se afla în mars pe luciul lacului Izvorul Muntelui Bicaz cu un skijet, fără a deține permis de conducător de ambarcațiune. Totodată în urma verificărilor efectuate de polițisti, s-a stabilit că skijet-ul nu este înmatriculat în Romania sau U.E.

Astfel, polițiștii au indisponibilizat skijet-ul în cauză, fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de arborarea fără drept a pavilionului roman ori punerea în exploatarea sau navigare a unei nave neînregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 191/2003.


Admin
de Admin august 11, 2021 13:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget