Amenzi pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

Admin
de Admin iulie 29, 2020 11:24

Amenzi pentru nerespectarea normelor de protecție sanitară

Timp de două zile, polițiștii au desfășurat o acțiune de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

În zilele de 25 și 26 iulie, în intervalul orar 17.00-22.00, polițiștii Serviciului de Ordine Publică în colaborare cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pe raza mai multor localități din județ, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară dispuse pe perioada stării de alertă, în vederea prevenirii răspândirii noul tip de coronavirus.

Polițiștii au acționat, în sistem integrat alături de reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț.

Pe parcursul acțiunii derulate, au fost efectuate controale de specialitate pentru verificarea respectării normelor legale impuse unităților economice – terase, baruri în aer liber, activități în general unde este semnalată prezența unui public numeros.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 8 la Legea 28/1999 privind obligația operatorilor economice de a utiliza aparate de marcate electronice fiscale, 4 conform OUG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, și 3 conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

De asemenea, s-au aplicat 8 sancțiuni conform Legii 61/1991, precum și alte 7 sancțiuni contravenționale, pentru diverse alte nereguli.

Pentru prevenirea riscului rutier au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 3 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 75.000 de lei.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au retras de la comercializare produse alimentare a căror termen de valabilitate expirase și au ridicat, în vederea confiscării, suma de 2.739 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.


Admin
de Admin iulie 29, 2020 11:24
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget