Amenzi pentru abateri de la normele sanitar veterinare şi siguranţa alimentelor

Admin
de Admin decembrie 11, 2017 15:22

În dimineața zilei de 9 decembrie, polițiștii de ordine publică au fost angrenați într-o acțiune desfășurată la nivelul județului, pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în domeniul producerii şi comercializării produselor agroalimentare, verificării legalităţii transportului, vânzării, înstrăinării de animale vii şi a produselor de origine animală.

În cadrul acțiunii polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru abaterile de la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 2200 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 6720 lei.


În urma activităților desfășurate, la un agent economic din Roman a fost identificată cantitatea de 200 kg peşte viu, specia păstrăv, pentru care la respectivul punct de lucru nu existau documente de provenienţă. De asemenea, în unitatea comercială a fost identificată cantitatea de 105 kg de hering, decongelat și acoperit cu sare, ce urma a fi comercializat ca şi scrumbie sărată.

Ca urmare a celor constatate s-a solicitat sprijin de specialitate din partea Direcției Sanitar Veterinare Neamț, care în urma verificărilor efectuate s-a constatat că respectivul sortiment de pește este impropriu consumului uman, fapt pentru care întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată şi predată, în vederea
distrugerii autorizate.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înşelăciune, procesarea fără drept de produse obţinute din pescuit şi acvacultură şi deţinerea, comercializarea de peşte fără documente legale de provenienţă.

Totodată cantitatea de 305 kg de peşte a fost confiscată, parte din aceasta (105 kg hering) urmând a fi distrusă.


Admin
de Admin decembrie 11, 2017 15:22
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]