Amenzi de peste 30.000 lei pentru transportatorii de persoane și marfă, în Neamț

Admin
de Admin mai 2, 2019 12:18

Polițiștii au acționat pentru reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de persoane și marfă. Polițiștii au verificat peste 80 de autovehicule și au constatat peste 50 de abateri de la regimul circulației rutiere.

În perioada 20-22 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț împreună cu cei de investigare a criminalității economice și de ordine publică au acționat pe linia transportului internațional de persoane și mărfuri, în vederea verificării documentelor de autorizare și respectarea normelor privind numărul de pasageri.

Filtrele au fost instituite pe principalele rute de deplasare, respectiv pe DN 15 Poiana Largului, DN 12 C – Bicaz Chei si DJ 156 A Tazlău, fiind verificate atât autocare și autobuze, cât și autovehicule cu capacitate de transport de 8+1 locuri.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 2,950 de lei, peste 3,500 de euro şi 700 de lire sterline, de la conducătorii auto care efectuau transport de persoane şi mărfuri fără a deţine documente legale ( licenţă de transport, atestate ). Totodată au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 2,000 de euro.

În cadrul acțiunii au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Scopul acţiunii a fost reprezentat de impunerea și asigurarea unui climat corespunzător de ordine și de siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal transport de persoane, a celor care nu respectă legalitatea în domeniu și regulile de circulație, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere.


Admin
de Admin mai 2, 2019 12:18
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget