Amenzi aplicate de polițiștii locali pentru cerșetorie și tulburarea liniștii publice

Admin
de Admin februarie 14, 2020 15:43

În data de 13 februarie 2020, între orele 06.00 – 22.00, polițiștii locali din cadrul Birourilor Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Asistență Socială – Primăria Piatra Neamț au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii cerșetoriei și a faptelor antisociale.

Astfel, au fost legitimate și identificate un număr de 81 de persoane și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4840 de lei, 16 dintre amenzi fiind date pentru apelarea la mila publicului (Lgea 61/1991R – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct.1).

De asemenea, au fost aplanate două stări conflictuale (oameni fără adăpost care tulburau liniștea și ordinea publică prin provocarea de scandal în locuri publice) și au fost depistate mai multe persoane care adresau injurii trecătorilor, consumau băuturi alcoolice în locuri publice sau își satisfăceau nevoile fiziologice în locuri publice indignând astfel trecătorii).

Cu aceeași ocazie, 5 bărbați care tulburau liniștea și ordinea publică, prin producerea de zgomote, în Piața Centrală, au fost conduși la sediul Poliției Locale Piatra Neamț. Aceștia au fost identificați (V.M., N.M., M.V., M.C., V.M., cu vârste cuprinse între 29 și 74 de ani, din comuna Pungești, județul Vaslui) și mai apoi sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 200 de lei pentru încălcarea art. 2, pct. 25 din Legea 61/1991R  (” Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”).


Admin
de Admin februarie 14, 2020 15:43
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]