Amendați pentru că au depozitat ilegal deșeuri în cartierul Speranța

Admin
de Admin iulie 11, 2019 11:11

Urmare a sesizărilor venite din partea mai multor cetățeni ai municipiului Piatra Neamț, prin intervenția lucrătorilor Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț, câteva zone și proprietăți private neîngrijite din cartierele Speranța și Dărmănești au fost ecologizate, iar vegetația crescută haotic a fost îndepărtată.

Au fost depistate și identificate persoane care au depozitat ilegal deșeuri în apropierea blocurilor din cartierul Speranța. Acestea au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de 1.000 de lei (conform HCL 7/2010, art.2, pct.a) și li s-a pus în vedere să ecologizeze zona.

De asemenea, mai mulți proprietari care nu s-au îngrijit de clădirile și terenurile pe care le dețin, au fost avertizați și somați să toaleteze vegetația și să igienizeze incintele imobilelor și zonele adiacente.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Piatra Neamț, nr. 7/2010, ”este interzisă aruncarea și depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii , fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate”. Sancțiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor sus menționate  sunt amenzile cuprinse între 500  și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și 1.000  de lei și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică cetățenii, deținătorii de imobile – art. 1, lit. q. – ”persoanele fizice și juridice sunt obligate să efectueze lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din jurul blocurilor, spațiilor comerciale, instituțiilor publice în care își desfășoară activitatea , să îngrijească pomii, florile, peluzele din fața și din perimetrul imobilelor și curților pe care le dețin sau le administrează și să le amenajeze pe cele degradate”.

Încălcarea art.1, lit. q. se sancționează contravențional cu amendă de la 300 la 500 de lei pentru persoane fizice și de la 1.000 la 1.500 de lei pentru persoanele juridice.


Admin
de Admin iulie 11, 2019 11:11
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget