Alertă sanitar-veterinară

Admin
de Admin noiembrie 24, 2016 13:21

pasari-in-curteToate primăriile nemţene au primit notificare de la Direcția Județeană Sanitară Veterinară să informeze cetățenii asupra obligativității menținerii păsărilor în curți, iar în fermele comerciale de păsări s-a dispus respectarea cu strictețe a condițiilor de biosecuritate, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă migrația păsărilor sălbatice și rolul acestora în difuzarea virusului gripal aviar din țările afectate.

Autoritatea pentru siguranță alimentară din Ungaria a ordonat sacrificarea a mii de păsări din cauza descoperii unor focare de gripă aviară în sudul țării, urmând ca proprietarii păsărilor sacrificate să fie despăgubiți de stat. Autoritățile ungare au notificat Autoritatea Veterinară Română privind identificarea unor focare de gripă aviară, iar A.N.S.V.S.A. a transmis direcțiilor de sănătate publică din țară să ia măsurile care se impun.

Despre semnalele din Ungaria au fost notificați și medicii veterinari oficiali și cei de liberă practică. Ca măsuri, aceasta înseamnă înăsprirea și respectarea în continuare a normelor de biosecuritate în fermele respective și obligativitatea fiecărui crescător și deținător de animale să notifice în timp util orice suspiciune de îmbolnăvire a păsărilor. La nivelul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Neamț se procedează la verificarea și asigurarea permanentă a stocurilor de materii prime necesare laboratoarelor pentru executarea la timp a tuturor examenelor cerute din teritoriu și a stocurilor de materiale necesare pentru intervenție în caz de necesitate, a echipamentelor de protecție și a stării utilajelor de dezinfecție.

Până în acest moment Ungaria, Elveția, Danemarca, Ungaria, Croația, Germania, Olanda și Austria au notificat la Bruxelles existența focarelor de gripă aviară pe teritoriul lor. În cazul Germaniei, Ungariei și Austriei au fost emise Deciziile Comisiei Europene privind zonele de restricție sanitară veterinară în contextul evoluției focarelor de influență aviară înalt patogenă a virusului H5N8.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 24, 2016 13:21
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Anunturi

Program Vacante Muzicale 2019

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.