AJOFM Neamţ: beneficii la angajare pentru absolvenţii de liceu

Admin
de Admin iulie 5, 2018 11:48

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt reaminteste absolventilor din promotia 2018, ca pentru a beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, trebuie sa se inregistreze la Agentiile Locale pentru Ocuparea Fortei de Munca din raza de domiciliu.

Absolventii inscrisi in evidenta institutiei in termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, in urma angajarii, pot beneficia de:

  • prima de insertie in valoare de 1.500 lei.
  • prima de instalare in valoare de 12.500 lei, daca angajarea este la o distanta mai mare de 50 de km de domiciliu, iar ca urmare a angajarii se schimba si domiciliu sau resedinta.Aceasta prima se plateste in 2 transe.
  • prima de relocare (chirie), in cuantum de maxim 900 lei lunar, timp de 36 luni, daca angajarea este la o distanta mai mare de 50 de km de domiciliu.

La expirarea celor 60 de zile, absolventii care nu au reusit sa ocupe un loc de munca vor beneficia de indemnizatie de somaj, in cuantum de 250 lei lunar, timp de 6 luni.

Pentru absolventii de liceu, indiferent daca au promovat sau nu bacalaureatul, ultima zi in care se pot inscrie este 24 iulie 2018.

Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situatia scolara incheiata la data absolvirii, pot obtine aceleasi beneficii daca se inregistreaza in evidentele agentiei in termen de 60 zile de la data promovarii examenului de corigenta.

Din bugetul asigurarilor pentru somaj se subventioneaza si angajatorii care incadreaza in munca absolventi inscrisi in evidenta AJOFM Neamt, cuantumul subventiei este de 900 lei lunar, timp de 12 luni.


Admin
de Admin iulie 5, 2018 11:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget