Acțiuni de prevenire ale polițiștilor privind combaterea pandemiei de COVID

Admin
de Admin octombrie 11, 2021 14:50

Acțiuni de prevenire ale polițiștilor privind combaterea pandemiei de COVID

În ultimele 24 de ore, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de informare și verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2,  peste 190 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

Astfel, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, condițiile de acces în restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.

În cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 27 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 44 de mijloace de transport, fiind legitimate 619 persoane.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii cu privire la măsurile legale stabilite pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.


Admin
de Admin octombrie 11, 2021 14:50
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns