Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea delicvenței juvenile

Admin
de Admin februarie 25, 2021 15:59

Acțiune a polițiștilor pentru prevenirea delicvenței juvenile

Prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, periodic fiind desfășurate acțiuni care au drept scop scăderea riscului victimal și infracțional în rândul copiilor.

Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, alături de lucrătorii din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la data de 24 februarie 2021, o serie de activități în cadrul Seminarului Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț.

Scopul activităților desfășurate a fost reprezentat de consolidarea climatului de siguranță în mediul școlar prin abordarea în cadrul orelor de curs a tematicilor specifice de natură juridică, astfel încât elevii să conștientizeze drepturile, obligațiile și consecințele faptelor antisociale. Totodată, au fost aduse în atenție recomandări menite să prevină victimizarea minorilor în diverse situații infracționale.

La activitățile desfășurate au participat 150 de elevi care au primit recomandări privind domeniile de prevenire: siguranță școlară, răspunderea minorilor în fața legii, prevenirea victimizării minorilor în diverse situații (siguranță pe internet, bullying), prevenirea consumului de droguri și a traficului de persoane.

Acțiunea a fost primită cu interes de către elevi, aceștia adresând întrebări și comunicând pe diverse teme cu specialiștii, dovedind o reală deschidere față de temele abordate.


Admin
de Admin februarie 25, 2021 15:59
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget