Acțiune a polițiștilor nemțeni, în comuna Tămășeni, pentru combaterea furturilor de animale

Admin
de Admin iulie 4, 2020 14:25

Acțiune a polițiștilor nemțeni, în comuna Tămășeni, pentru combaterea furturilor de animale

În zilele de 2 și 3 iulie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt de animale de pe raza comunei Tămășeni.

În cadrul palierului de prevenire, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, impreună cu un medic veterinar din cadrul DSVSA Neamț și polițiști locali din cadrul comunelor Săbăoani și Cordun au înmânat materiale tip fly-ere prin care au adus la cunoștință localnicilor obligația de a-și păzi/supraveghea animalele domestic, inclusive a celor din categoria ecvideelor, bovinelor și taurinelor.

În cadrul activităților de combatere a infracțiunilor de furturi de animale și în baza activităților investigative complexe realizate, polițiștii au identificat două persoane bănuite că ar fi sustras de pe islazul localității Tămășeni două cabaline.

În baza probatoriului administrat, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Cele două cabaline au fost recuperate și predate persoanelor păgubite.

Astfel de acțiuni ce au ca scopuri principale prevenirea şi combaterea furturilor de animale, prevenirea pestei porcine africane,  pentru verificarea legalităţii sacrificării şi comercializării animalelor și identificarea autorilor de infracţiuni şi a persoanelor care valorifică ilegal animale prin abatoare şi pieţe vor continua și în perioada următoare.


Admin
de Admin iulie 4, 2020 14:25
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]