A 26a ediție a Très Court International Film Festival: bun venit în Absurdistan!

Admin
de Admin iunie 4, 2024 14:34

A 26a ediție a Très Court International Film Festival: bun venit în Absurdistan!

Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta o sută de ani și este încântat să vă prezinte cele mai bune filme de maxim patru minute din lume cu ocazia celei de-a 26-a ediții a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court.

Festivalul are loc între 7 și 16 iunie 2024 în cincizeci de orașe de pe glob, dintre care 10 orașe din România: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Siret, Timișoara.  Pentru ediția de anul acesta a festivalului, cuvântul de ordine este absurdul. Este ca și cum poveștile ar fi vrut să transceadă realitățile noastre. Este ca și cum aceste filme ar căuta în zone inedite și neexplorate, o nouă formă de poezie și de umor capabilă să dea un sens vremurilor pe care le trăim. Din cele aproape o sută de filme selectate pentru această a 26-a ediție se desprinde o formă de speranță, de evadare, o bulă de aer proaspăt pe care acest format foarte scurt poate, mai mult decât oricare altul, să o transmită și să o împărtășească.

Acest eveniment mondial ajunge la peste 15 000 de spectatori de pe cele 5 continente. La finalul festivalului, vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiul Internațional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor.  Proiecțiile din Piatra Neamț vor avea loc la Teatrul Tineretului, după următorul program:
Vineri, 7 iunie
17:00 Selecția familială (destinată și copiilor +6), durată: 55 de minute
19:00 Competiția internațională, durata: 2 ore
Sâmbătă, 8 iunie
18:00 Selecția „Paroles de femmes“, durata: 55 de minute
19.00 Selecția franceză, durata: 55 de minute
20.00 Selecția Best of 2023, durata: 55 de minute

Mai multe informații pe www.trescourt.com
Toate filmele sunt subtitrate în limba română.
Eveniment organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE.

Parteneri locali: Biblioteca Județeană „AD Xenopol” Arad, Alianța Franceză Brașov, Colonia pictorilor Baia Mare, Cinema Arta Cluj-Napoca, Iulius Mall Cluj-Napoca, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Alianța Franceză Pitești, Primăria Siret și Centrul cultural Siret, Cinema Victoria Timișoara.

Admin
de Admin iunie 4, 2024 14:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns