A 16-a serie de bilete de tratament balnear pentru pensionari

Admin
de Admin octombrie 30, 2019 12:18

Casa Județeană de Pensii Neamț anunță că pentru a șaisprezecea serie de tratament balnear, ce are intrare în stațiuni perioada 5 – 7 noiembrie 2019, s-a realizat alocarea a unui număr de 172 de bilete de tratament balnear în stațiunile cu care Casa Națională de Pensii Publice a încheiat contracte de prestări servicii, și anume: Amara, Bălțătești, Vatra Dornei, Herculane, Felix, Ef.Nord, Neptun,  Căciulata, Mangalia, Slănic Moldova, Tg.Ocna, Tușnad, Lacu Sărat, Techirghiol, Sovata,  Covasna, 1Mai – Oradea, Nicolina, Olănești și Sarata Monteoru.

Biletele sunt alocate prin aplicație informatică, beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament. Lista cererilor aprobate poate fi verificată la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Dorim să informăm că în alocare nu au intrat un număr de 39 bilete de tratament (8 bilete de tratament pentru Amara, 2 bilete de tratament pentru Buziaș, 2 bilete de tratament pentru Călimănești, 4 bilete de tratament pentru Lacul Sărat, 4 bilete de tratament pentru Neptun, 6 bilete de tratament pentru Olănești și 13 bilete de tratament pentru Căciulata) deoarece nu au fost înregistrate solicitări. Aceste bilete sunt puse la dispoziție celor care au depus cerere și doresc tratament balnear în una din cele trei stațiuni.

Până la această dată Casa Județeană de Pensii Neamț a valorificat un număr de 3117 bilete de tratament balnear pentru anul 2019, fiind înregistrate 6323 cereri de  acordare a unui bilet de tratament balnear.

Reamintim că:

  • Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile.
  • Pentru a se înscrie în vederea obţinerii unui bilet de tratament, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare a biletului însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. Cererea de acordarea se completează numai pe formularul aprobat (Anexa nr.1 la Ordinul nr.1069/12.03.2019), putând fi transmisă prin poştă, fax, e-mail sau se poate depune personal la casa teritorială de pensii, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul.

–  Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă.

La momentul eliberării biletului de tratament solicitantul trebuie să prezinte: cartea de identitate, ultimul talon de plată a pensiei dar şi biletul de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate (în copie, dar cu prezentarea originalului).


Admin
de Admin octombrie 30, 2019 12:18
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.