92 mc de material lemnos confiscat de poliţişti în judeţul Neamţ

Admin
de Admin octombrie 2, 2018 13:44

În perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2018, la nivelul IPJ Neamţ a fost organizată şi efectuată o acţiune de către poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, pe linia verificării legalităţii transportului de materiale lemnoase.

În dimineaţa de 29 septembrie, poliţiştii au depistat pe DJ 155I – Ţibucani, un ansamblu de vehicule, condus un bărbat de 42 de ani, din Suceava, care transporta materiale lemnoase.

Conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire pentru cantitatea de 26 mc cherestea, însă în urma inventarierii s-a constatat că pe ansamblul de vehicule erau 44 mc de cherestea răşinoase.

Poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 44 mc cherestea molid, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.171/2010R cu 6.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au efectuat verificări şi la societăţile comerciale care exploatează, debitează şi transportă material lemnos.

Astfel,  în urma unui control la o societate comercială de profil, din Dămuc, au constatat că agentul economic nu deţinea la punctul de lucru volumul de 6 mc cherestea, deşi cantitatea figura în evidenţe. Totodată, s-a constatat că în urma exploatării a două partizi de pe raza Ocolului Silvic Bicaz, agentul economic ar fi expediat fără avize de însoţire aferente, volumul de 42 mc lemn rotund.

Poliţiştii au confiscat valoric cei 42 mc lemn rotund răşinoase şi 6 mc cherestea răşinoase, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 171/2010R.


Admin
de Admin octombrie 2, 2018 13:44
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: telemneamt@gmail.com.