61 de persoane infectate cu COVID-19 în două centre sociale din Neamț

Admin
de Admin mai 8, 2020 11:25

61 de persoane infectate cu COVID-19 în două centre sociale din Neamț

Comunicat DGASPC Neamț

Situație centre rezidențiale pentru copii și adulți cu dizabilități aflate în subordinea DGASPC Neamț în contextul COVID-19 la data de 7 mai 2020:

Au fost testați 487 salariați dintre care 34 au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus (6 de la Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Piatra Neamț și 28 de la Centrul Păstrăveni).  Au mai fost testați și 120 de beneficiari dintre care 27 depistați pozitiv (11 de la CRCD Piatra Neamț și 16 de la Centrul Păstrăveni)

La data de 7 mai mai erau două persoane internate în spital infectate cu coronavirus (1 salariată de la CRCD Piatra Neamț și 1 beneficiară de la Centrul Păstrăveni).

În data de 4 mai a fost înregistrat decesul unei persoane, beneficiară în Centrul Păstrăveni

Nu ni s-a comunicat de către DSP pâna în acest moment conduita terapeutică ce trebuie aplicată în aceste cazuri și nici dacă persoanele depistate pozitiv vor fi internate în spital sau urmează să primească tratamente în centre. Facem precizarea că toate centrele DGASPC Neamț sunt servicii sociale care nu pot efectua servicii medicale, beneficiarii noștri fiind înscriși la medici de familie din comunitate iar tratamentele le sunt prescrise de medici specialiști din unități sanitare.

În vederea prevenirii unor astfel de situații, DGASPC Neamț a făcut mai multe solicitări către DSP Neamț pentru testarea personalului și beneficiarilor cu prioritate astfel încât să putem limita răspândirea infectării beneficiarilor.

Atașăm adresele trimise DSP Neamț precum și răspunsul primit de la această instituție.

DGASPC Neamț are în subordine 6 centre de adulți și 6 centre de copii dintre care două pentru copii cu dizabilități. În total sunt peste 950 de beneficiari și aproximativ 900 de salariați. Testarea personalului și a beneficiarilor dintre centre a început pe data de 05.05.2020, cu excepția a trei centre pentru adulți (Roman, Târgu Neamț și Oșlobeni) unde a fost testat în perioada 22-23 aprilie personalul care a intrat în tura a doua de izolare la locul de muncă, toate rezultatele fiind negative.

În toate aceste unități s-au luat măsuri de prevenire a infectării cu coronavirus încă de la jumătatea lunii martie astfel: beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unități, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție complete, s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, s-au făcut dezinfecții frecvent și s-a limitat interacțiunea beneficiarilor la maximum. De pe data de 11 aprilie, personalul centrelor a fost izolat la locul de muncă, potrivit Ordonanței Militare nr.8 pentru o perioadă de 14 zile urmând ca la finalul acestui interval de timp să fier înlocuiți de alți salariați pentru alte 14 zile. Prima tranșă de salariați au fost izolați între 11-24 aprilie, a doua de pe 25 aprilie – 8 mai, iar de pe 9 mai până la expirarea stării de urgență va intra în izolare la locul de muncă tranșa a treia de salariați.

Adresa DSP

ADRESE DSP

 

Raspuns DSP

RASPUNS DSP

 

Admin
de Admin mai 8, 2020 11:25
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns