53 de persoane și 4 societăți comerciale amendate pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară

Admin
de Admin octombrie 6, 2020 16:28

53 de persoane și 4 societăți comerciale amendate pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului judeţului Neamț, peste 90 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale,  restaurantele și localurile publice,  precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 89 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 165 mijloace de transport (inclusiv mijloace de transport școlar) și au fost legitimate 577 de persoane.

Echipele de control au depistat 53 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 15.000 de lei.

”Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2. 

Sănătatea și viața sunt cele mai importante! Vă rugăm să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!”, transmite într-un comunicat polițiștii nemțeni.


Admin
de Admin octombrie 6, 2020 16:28
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns