4 persoane reținute pentru trafic de droguri, peste 3 kg de cannabis confiscate de polițiști

Admin
de Admin noiembrie 13, 2020 12:31

4 persoane reținute pentru trafic de droguri, peste 3 kg de cannabis confiscate de polițiști

În urma a 6 percheziții efectuate în Neamț, au fost indisponibilizate 3,4 kilograme de cannabis. De asemenea, 4 persoane au fost reținute.

La data de 11 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț au efectuat șase percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț și în localitățile Dumbrava Roșie și Borlești, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

În urma descinderilor, au fost descoperite 3,4 kilograme de inflorescență de cannabis și 19 kilograme de resturi vegetale de la plante de cannabis, provenite dintr-o cultură outdoor.

De asemenea, au fost indisponibilizate o instalație artizanală de cultivare și uscare a cannabisului indoor și 4 telefoane mobile.

În cursul aceleiași zile, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict, în localitatea Borlești, fiind depistat un bărbat, de 40 de ani, care deținea, într-un autoturism, 50 de grame de substanță de culoare verde-olive, cu aspect de cannabis.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi procurat și deținut droguri de risc și mare risc, pe care ulterior le-ar fi comercializat, în județul Neamț.

10 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de 4 persoane, cu vârste între 25 și 40 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități, au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi.


Admin
de Admin noiembrie 13, 2020 12:31
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget