4 persoane din Neamț cercetate pentru ”combinații” cu permise auto

Admin
de Admin decembrie 18, 2020 22:04

4 persoane din Neamț cercetate pentru ”combinații” cu permise auto

Patru persoane, dintre care două inculpate pentru săvârșirea unor de infracțiuni de trafic de influență, iar celelalte două pentru cumpărare de influență, au fost trimise în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Este vorba despre doi instructori auto care intermediau, contracost, obținerea ilegală a permiselor de conducere.

”În prima dintre cauze, procurorii au reținut, în rechizitoriul de trimitere în judecată, faptul că, unul dintre inculpați, în cursul lunii aprilie 2018, a pretins că ar avea influenţă asupra unor organe de poliţie pentru a obţine restituirea, prin încălcarea dispoziţiilor legale şi a atribuţiilor de serviciu, către cel de-al doilea inculpat, a permisului de conducere auto. Documentul fusese reţinut în data de 23 aprilie 2018, de către polițiști, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. După ce s-a angajat că va obţine acest rezultat, inculpatul a primit de la cumpărătorul de influenţă suma de aproximativ 2.300 de euro.

A doua cauză face referire la un inculpat instructor auto care, în perioada august – octombrie 2019, a primit de la al doilea inculpat, suma de 800 de euro, pretinzând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul SPCRPCÎV Neamţ. În schimbul banilor, instructorul auto a dat asigurări că funcționarii în cauză ar fi putut facilita promovarea în mod fraudulos a inculpatului la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto”, se precizează în comunicatul DGA.

Cele patru persoane riscă câțiva ani buni de închisoare.


Admin
de Admin decembrie 18, 2020 22:04
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns