3 decembrie – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Admin
de Admin decembrie 3, 2020 15:59

3 decembrie – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată anual în toată lumea pe data de 3 decembrie, va fi sărbătorită și anul acesta în toate centrele DGASPC Neamț. Chiar dacă vor fi activități atipice și speciale, vor fi mai diverse și vor face astfel încât această zi să fie deosebită.

Pandemia COVID-19 ne-a schimbat tuturor modul în care trăim și muncim. Eforturile noastre din acest an s-au concentrat pe controlul pandemiei dar s-au axat și pe intensificarea măsurilor suportive acordate beneficiarilor și colegilor, în special celor din centre care au făcut eforturi uriașe pentru a le fi cât mai bine tuturor. Anul 2020 ne-a oferit niște lecții care vor fi temelia acțiunilor noastre viitoare. Au fost lecții de empatie, de solidaritate și de sacrificiu personal, iar toate acestea ar trebui să ne facă pe toți mai buni și mai toleranți.

Ziua persoanelor cu dizabilități este prilejul potrivit să arătăm că ne pasă și că apreciem faptul că în spatele dizabilității se ascund rezerve nesfârșite de demnitate, optimism și putere.

La mulți ani tuturor oamenilor speciali și celor care au grijă de ei!“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Ziua de 3 decembrie va fi marcată de DGASPC Neamț în toate centrele pentru persoanele  cu dizabilităţi prin  organizarea de activități precum: prezentarea unor materiale informative cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, problemele cu care se confruntă și modalități de susținere a demnității și bunăstării acestora sau discuții individuale pe aceste teme, audiţii de colinde şi muzică populară, activități de decorare a centrului, jocuri de societate și mese festive.

Sărbătorirea acestei zile trebuie văzută ca un îndemn adresat comunităţii şi fiecăruia dintre noi de a trata cu demnitate și respect persoanele cu dizabilităţi și de a renunţa la prejudecăţi şi atitudini discriminatorii.

În județul Neamț sunt aproximativ 20.000 de persoane cu diferite grade de dizabilitate, dintre care peste 2.000 sunt copii.


Admin
de Admin decembrie 3, 2020 15:59
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget