- Azi se oprește apa în municipiul Piatra Neamț și în orașul Tg. Neamț. Vezi în ce zone.
- Accident rutier cu 3 victime pe E85, în localitatea Tămășeni
- 4.623 de nemțeni au primit prima doză din vaccinul anti-covid
- A cules 900 de grame de trufe negre și a fost prins de polițiști
- Șoferi sub influența alcoolului prinși de polițiști în trafic
- Cel mai vârstnic pietrean care s-a vaccinat anti-covid are 93 de ani
3 decembrie – Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități
Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, marcată anual în toată lumea pe data de 3 decembrie, va fi sărbătorită și anul acesta în toate centrele DGASPC Neamț. Chiar dacă vor fi activități atipice și speciale, vor fi mai diverse și vor face astfel încât această zi să fie deosebită.
„Pandemia COVID-19 ne-a schimbat tuturor modul în care trăim și muncim. Eforturile noastre din acest an s-au concentrat pe controlul pandemiei dar s-au axat și pe intensificarea măsurilor suportive acordate beneficiarilor și colegilor, în special celor din centre care au făcut eforturi uriașe pentru a le fi cât mai bine tuturor. Anul 2020 ne-a oferit niște lecții care vor fi temelia acțiunilor noastre viitoare. Au fost lecții de empatie, de solidaritate și de sacrificiu personal, iar toate acestea ar trebui să ne facă pe toți mai buni și mai toleranți.
Ziua persoanelor cu dizabilități este prilejul potrivit să arătăm că ne pasă și că apreciem faptul că în spatele dizabilității se ascund rezerve nesfârșite de demnitate, optimism și putere.
La mulți ani tuturor oamenilor speciali și celor care au grijă de ei!“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.
Ziua de 3 decembrie va fi marcată de DGASPC Neamț în toate centrele pentru persoanele cu dizabilităţi prin organizarea de activități precum: prezentarea unor materiale informative cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, problemele cu care se confruntă și modalități de susținere a demnității și bunăstării acestora sau discuții individuale pe aceste teme, audiţii de colinde şi muzică populară, activități de decorare a centrului, jocuri de societate și mese festive.
Sărbătorirea acestei zile trebuie văzută ca un îndemn adresat comunităţii şi fiecăruia dintre noi de a trata cu demnitate și respect persoanele cu dizabilităţi și de a renunţa la prejudecăţi şi atitudini discriminatorii.
În județul Neamț sunt aproximativ 20.000 de persoane cu diferite grade de dizabilitate, dintre care peste 2.000 sunt copii.
Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.
Scrie un comentariu