22 aprilie: azi se sărbătorește Ziua planetei Pământ

Admin
de Admin aprilie 22, 2020 11:34

22 aprilie: azi se sărbătorește Ziua planetei Pământ

Ziua Pământului este pe 22 aprilie a fiecărui an, iar anul acesta va fi marcată a 50-a aniversare.

Tema pentru Ziua Pământului 2020 este acțiunea climatică. Schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare pentru viitorul umanității și al sistemelor de susținere a vieții care fac lumea noastră locuibilă.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani.

În SUA legile privind aerul curat, apa curată și speciile pe cale de dispariție au fost create ca răspuns la prima zi a Pământului din 1970, precum și crearea Agenției pentru Protecția Mediului.

În anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Ziua Pământului continuă să dețină o semnificație internațională majoră: În 2016, Națiunile Unite au ales Ziua Pământului, deoarece a fost semnat în vigoare istoricul Acord de la Paris privind schimbările climatice. În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părți ale planetei.


Admin
de Admin aprilie 22, 2020 11:34
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]