20 de şcoli au rămas fără salarii

Admin
de Admin noiembrie 14, 2016 11:48

profesori-salariiSindicatul Liber din Învăţământ, filiala Neamţ ameninţă cu noi proteste, în condiţiile în care membrii de sindicat din 20 de şcoli nu mai au asigurate salariile până la sfârşitul anului. Liderii susţin că au fost epuizate fondurile de salarii, iar în aceste condiţii se va ajunge la închiderea unităţilor de învăţământ. Cadrele didactice s-au adresat şi ministerului de resort.

„Vă rugăm, domnule ministru, să acordați atenția cuvenită acestei situații și să dispuneți măsuri urgente, care să ducă la rezolvarea problemelor apărute în legătură cu salariile celor care lucrează în unitățile de învățământ. Colegii noștri își merită cu prisosință salariile, oricum foarte mici și care nu răsplătesc nici pe departe importanța activității lor. Vă mai informăm că în multe școli există o stare de tensiune, firească și care oricând poate să ia forme de manifestare nedorite. În cazul în care problemele semnalate nu-și vor găsi rezolvarea, Sindicatul din Învățământ Neamț va fi obligat să organizeze acțiuni revendicative specifice, ce ar putea duce chiar la închiderea școlilor”. (Gabriel Ploscă, lider sindicat)

De luna viitoare, dacă problema nu va fi rezolvată, numărul cadrelor didactice care nu-și vor primi salariile va crește considerabil.

 


 

Admin
de Admin noiembrie 14, 2016 11:48
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns