2 persoane din cartierul Speranța cercetate pentru furt de energie electrică

Admin
de Admin iulie 14, 2020 12:11

2 persoane din cartierul Speranța cercetate pentru furt de energie electrică

2 infracțiuni de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, au fost constatate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate ieri.

La data de 10 iulie, în intervalul 06.00 – 11.30, polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, Biroul Rutier Piatra Neamț, Serviciul Criminalistic, jandarmi din cadrul I.J.J Neamț și G.J.M. Bacău, însoțiți de specialiști ai S.C. Delgaz Grid S.R.L., reprezentanți ai Evidenței Populației și din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, au desfășurat o acțiune pentru despistarea persoanelor care sunt branșate ilegal la rețeaua electrică în cartierul Speranța, anexă a municipiului Piatra Neamț.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, au constatat, în flagrant delict, 2 infracțiuni conform art. 228 alin. 1 și 3 din Cod Penal și art. 92, alin. 2 din Legea nr. 123/2012.

În cadrul acțiunii, 4 persoane identificate au fost puse în legalitate pe linie de evidență a populației.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform OUG 97 din 2005, în valoare de 400 de lei.

Față de două persoane, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor prevăzute de art. 228 alin. 1 și 3 din Cod Penal și art. 92, alin. 2 din Legea nr. 123/2012.

În activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.


Admin
de Admin iulie 14, 2020 12:11
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget