19,8 milioane de euro pentru dotarea spitalelor judeţene cu aparatură medicală şi imagistică. Spitalul Judeţean Neamţ va beneficia de un aparat RMN.

Admin
de Admin ianuarie 12, 2018 13:29

Marți, 9 ianuarie, la Palatul Victoria a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru achiziţia a 14 echipamente Computer Tomograf (CT), 24 de aparate de Rezonanţă Magnetică (RMN) şi 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică), care vor merge în 34 de spitale din ţară.

“Cele 3 contracte, în valoare de 19,8 milioane de euro, reprezintă un pas important în direcția asigurării unor servicii medicale de calitate”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Un aparat RMN va ajunge la Spitalul Judeţean Neamţ

Pe lista cu spitalele din țară  care vor beneficia de echipamente de imagistică se regăsește și Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Președintele Consiliului Județean Neamț, s-a întâlnit miercuri, 10 ianuarie, cu medicii spitalului judeţean pentru a identifica cele mai bune soluţii pentru instalarea aparatului RMN.

“Îmi doresc ca nemțenii care au nevoie de investigații medicale să poată beneficia în cel mai scurt timp de serviciile noului aparat RMN de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, obținut cu sprijinul Guvernului României. În cadrul vizitei de astăzi de la Spitalul Județean am identificat alături de medici spațiul cel mai potrivit pentru montarea și punerea în funcțiune a acestuia cât mai repede, pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să apeleze la unități medicale din alte orașe pentru astfel de investigații. Transformarea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț într-o unitate medicală de încredere prin modernizarea infrastructurii și stimularea personalului medical rămâne unul dintre proiectele mele prioritare”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean.

Contractul pe care statul român l-a încheiat cu Banca Mondială este în valoare de 250 de milioane de euro şi a fost semnat în 2014. Din acest împrumut, statul român ia gradual bani pentru a îmbunătăţii calitatea sistemului de sănătate. Premierul Mihai Tudose a precizat că executivul continuă să îndeplinească programul de guvernare, care îşi propune îmbunătăţirea sistemului de sănătate.


Admin
de Admin ianuarie 12, 2018 13:29
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns