ATENȚIE: 12 persoane au fost depistate noaptea trecută fără declarația pe propria răspundere

Admin
de Admin noiembrie 11, 2020 09:58

ATENȚIE: 12 persoane au fost depistate noaptea trecută fără declarația pe propria răspundere

În cursul nopţii trecute, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfăşurat acțiuni de verificare a respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Începând cu data de 9 noiembrie, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

În acest context, în intervalul 23.00 – 05.00, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfășurat acțiuni de verificare a respectării noilor norme, ocazie cu care au fost depistate 12 persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea, fiind sancționate contravențional în conformitate cu legislația în vigoare.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Astfel de acțiuni se vor desfășura și în perioada următoare.


Admin
de Admin noiembrie 11, 2020 09:58
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns