11 șoferi au rămas fără permis din cauza consumului de alcool la volan

Admin
de Admin iunie 11, 2020 14:21

11 șoferi au rămas fără permis din cauza consumului de alcool la volan

Poliţiştii continuă acțiunile pentru reducerea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan, creşterea gradului de disciplină rutieră şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la consecinţele conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 10 iunie, în intervalul orar 6:00 – 22:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform OUG nr. 195/2002, în valoare totală de 10.875 de lei.

11 șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați sub influența alcoolului.

De asemenea, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Exemplu:

La data de 10 iunie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Tîrgu Neamţ au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din Tîrgu-Neamț.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta au fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Admin
de Admin iunie 11, 2020 14:21
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]