1.000 de lei amendă pentru că a dat foc la deșeuri pe malul pârâului Cuiejdi

Admin
de Admin martie 10, 2020 11:52

Polițiștii locali ai Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au demarat o acțiune de monitorizare a modului în care se respectă prevederile Regulamentului de întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, pe ambele maluri ale pârâului Cuiejdi, în cadrul debutului campaniei de curățenie de primăvară.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în data de 5 martie, s-a constatat că V.S., din Piatra Neamț, a dat foc la deșeurile (poliestiren, resturi vegetale, textile) pe care anterior le depozitase ilegal, pe malul pârâului Cuiejdi, în zona străzii Subdărmănești.

Aceasta a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea art. 2, pct. ”a” din HCL 7/2010 (”este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, alimente, hârtii, fructe, țigări, gunoi de grajd, obiecte uzate, etc.”).

Reamintim că nerespectarea HCL 7/2010 poate atrage sancțiuni contravenționale ce constau în amenzi, cu sume cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoane juridice.


Admin
de Admin martie 10, 2020 11:52
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Facebook Pagelike Widget

Vrei să faci parte din echipa noastră? Oferim salariu motivant!

TeleM Neamţ face angajări pentru posturile de reporter – redactor şi agent marketing.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV la adresa de email: [email protected]