Un tânăr din Doljeşti a fost arestat, fiind bănuit furt calificat

Admin
de Admin martie 22, 2018 14:22

În data de marţi, 20 martie, în urma activităților operative desfășurate, poliţiştii au identificat şi reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Neamț, un tânăr de 17 ani din Doljeşti, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

În aceeaşi cauză, un bărbat de 40 de ani din Buruieneşti, este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

În fapt, la data de 12 martie, poliţiştii au fost sesizați de o femeie de 26 de ani, din Tămășeni, despre faptul că în perioada 22 februarie – 10 martie, autori necunoscuţi au pătruns în locuința mamei sale (plecată în Italia), de unde au sustras mai multe bunuri.

Din cercetările efectuate şi probele administrate a rezultat faptul că în noaptea de de 23 spre 24 24 februarie 2018, tânărul de 17 ani a pătruns în locuința unei persoanei vătămate din Tămăşeni, de unde a sustras trei drujbe, trei flexuri, o bormașină, un fierăstrău pendular, un circular electric şi alte unelte folosite în gospodărie.

În aceeași noapte a mai pătruns şi în locuința unei alte persoane cu intenția de a sustrage bunuri, însă deoarece nu a găsit bunuri ușor vandabile, nu a sustras nimic.

Ulterior, tânărul s-a întâlnit cu un bărbat de 40 de ani, din Buruieneşti, căruia i-a înmânat bunurile sustrase.

Din cercetări a reieşit că bărbatul a știut că bunurile provin din săvârșirea unei infracțiuni, însă le-a luat şi le-a dus la domiciliu său. În zilele următoare, acesta le-a  comercializat în diferite târguri comunale.

Poliţiştii au reuşit până în prezent să recupereze în proporție de peste 80% din valoarea prejudiciului creat.

Miercuri, 21 martie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.


Articolul are 19 vizualizări

Admin
de Admin martie 22, 2018 14:22
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmăreşte-ne pe facebook!