RubikHub la Piatra-Neamț

Admin
de Admin mai 28, 2017 12:02

RubikHub la Piatra-Neamț

La Piatra-Neamţ s-a deschis sâmbătă, 27 mai, centrul „Rubik Hub” în Ștrand, un eveniment de lansare a celui mai mare spațiu pentru antreprenori din regiunea Moldovei, la inițiativa Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est. Evenimentul și-a propus să adune cât mai mulți antreprenori de pe plan local și din regiunea NE în cadrul incubatorului de afaceri care va crea o comunitate coagulată de oameni care vor să își dezvolte activitatea și să facă un schimb eficient de experiență pentru a aduce plus valoare inițiativelor antreprenoriale. La eveniment au participat preşedinţii consiliilor judeţene Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, însă în proiect s-au implicat și CJ Suceava, și CJ Botoșani.

Am asistat astăzi, împreună cu președinții Consiliilor Județene Bacău, Iași, Vaslui și conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est la un moment extrem de important din viata comunității, la concretizarea unei inițiative ce va deveni reper pentru mediul antreprenorial din regiunea noastră, inaugurarea incubatorului de afaceri Rubikhub, de la Piatra-Neamț. Din toate întâlnirile pe care le-am avut cu oamenii de afaceri, cu tineri care își doresc să înceapă o afacere a reieșit această nevoie de sprijin. Și iată că astăzi venim în întâmpinarea acestor nevoi cu Rubikhub, care mă aștept să fie un adevărat facilitator de oportunități. Îmi doresc ca tinerii și mediul de afaceri din județ să găsească în Consiliul Județean Neamț cel dintâi partener în proiectele lor și împreună să contribuim ca acest demers să devină o poveste de succes.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

La eveniment a participat și primarul de Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, municipalitatea fiind un partener în cadrul acestui proiect.

„Îmi saltă inima de bucurie atunci când văd un astfel de eveniment la Piatra-Neamț. Felicitări întregii echipe de la ADR, felicitări tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Vreau să mulțumesc pe această cale și Consiliului Local pentru faptul că într-un final a aprobat acest proiect de importanță extraordinară pentru municipiul Piatra-Neamț, pentru județul Neamț și pentru regiunea NE. Hub-ul de afaceri de la Piatra-Neamț este o demonstrație de viziune. Succes Rubik Hub Piatra-Neamț.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Înfiintarea Rubik Hub a pornit de la nevoia identificată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord Est de a oferi stakeholderilor regionali (antreprenori, mentori, universități, startup-uri, companii mature, investitori și autorități publice) oportunitatea de a se conecta și implica, de a contribui împreună la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial inovator și competitiv.

Obiectivul Rubik Hub este de a reuni și oferi părților interesate mai mult decât un spațiu de lucru și întâlnire, punând la dispoziție programe de training, mentorat, coaching, acces la o comunitate largă de startup-uri, la surse de finanțare, evenimente de profil, servicii de specialitate și o rețea extinsă de investitori. Misiunea Rubik Hub este de stimulare a comportamentelor și abordărilor antreprenoriale, de formare a profesioniștilor și sprijinire a startup-urilor și IMM-urilor din regiune.

Rubik Hub  va oferi peste 30 de locuri, într-un  spațiu deschis de lucru, antreprenorilor interesați să își desfășoare activitatea într-un spațiu gândit pe nevoile lor: conexiune bună la internet, birouri pentru întâlniri de afaceri, o bibliotecă, spațiu de luat masa. De asemenea, Rubik Hub pune la dispoziție 5 săli de conferință, cu capacități diferite: 120, 80, 40 de locuri și două săli cu o capacitate de 20 de locuri fiecare. Sălile sunt dotate cu sonorizare, videoproiector, ecran.

Tot acest demers a fost posibil datorită susținerii și sprijinului oferit de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, de Consiliul Județean Neamț, Primăria și Consiliul Municipal Piatra-Neamț și a fost finanțat împreună cu partenerul principal, compania DEDEMAN și compania DINAMIC 92.


Articolul are 10 vizualizări

Admin
de Admin mai 28, 2017 12:02
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmăreşte-ne pe facebook!