Proiecte pilot pentru colectarea deşeurilor în municipiul Piatra Neamţ

Admin
de Admin ianuarie 30, 2018 13:27

Colectarea selectiva a deseurilorPrimăria municipiului Piatra-Neamț, în parteneriat cu operatorul de salubritate Brantner SA, a demarat astăzi două proiecte pilot în ceea ce privește colectarea deșeurilor. În zona Pieței Agroalimentare „Sf. Gheorghe” a fost amplasat un nou tip de container care permite depozitarea deșeurilor pe categorii (hartie-carton, sticla-plastic-aluminiu). Acest container este destinat deșeurilor provenite de la comercianții din Piața Centrală, dar poate fi folosit și de către comercianții sau persoanele fizice din vecinătate. Implementarea acestui proiect și colectarea selectivă a deșeurilor direct de către utilizatori ar crește cu mult eficiența procesului de reciclare, eliminând costurile pe care le implică selectarea deșeurilor de către operator.

 

shelter colectare deseuriCel de-a doilea proiect constă în securizarea unui shelter cu cheie, de asemenea arondat Pieței Centrale, având în acest fel acces doar comerciații din piață. Acest proiect va continua în perioada imediat următoare cu securizarea altor trei sheltere din Piatra-Neamț, din zonele în care s-au raportat cele mai multe probleme, reclamații, referitoare la depozitarea deșeurilor.

Implementarea acestor proiecte pilot nu a implicat miciun fel de costuri pentru municipalitate, ele fiind suportate de către operatorul de salubritate.

În funcție de cât de eficiente se vor dovedi în cursul acestui an aceste proiecte, se va hotărî dezvoltarea lor la nivelul întregului municipiu.


Articolul are 41 vizualizări

Admin
de Admin ianuarie 30, 2018 13:27
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmăreşte-ne pe facebook!