Sadoveniana: 56 de ani de la trecerea în nefiinţă a scriitorului Mihail Sadoveanu

Admin
de Admin octombrie 19, 2017 12:02

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț marchează 56 de ani de la trecerea „dincolo de negură“ a scriitorului Mihail Sadoveanu (5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961), printr-o serie de manifestări desfășurate joi, 19 octombrie 2017.

Începând cu ora 11.00, în Sala Tezaur va fi susținut un colocviu sadovenian cu audiții, vizionare de secvențe de pe DVD și expoziție de publicații, în parteneriat cu Fundația „Crizantema“.

De asemenea, de la ora 13.30, în Sala Expo-Club „Victor Brauner“, va avea loc un simpozion în jurul operei lui Mihail Sadoveanu.Invitat special va fi arhimandrit Mihail Daniliuc, egumenul Schitului Vovidenia-Neamț, Custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și Muzeului Mihail Sadoveanu, cadru didactic la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamț. Totodată, va susține o conferință despre geografia spirituală sadoveniană Cristian Livescu, președintele Reprezentanței Neamț a Uniunii Scriitorilor din România, președintele Societății Scriitorilor din Județul Neamț.

Participă elevi de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț și Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț.

 

Mihail Sadoveanu biblioteca judeteana Piatra Neamt


Articolul are 22 vizualizări

Admin
de Admin octombrie 19, 2017 12:02
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!