Biblioteca Judeţeană a participat la două conferințe internaționale

Admin
de Admin octombrie 13, 2017 12:02

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, prin Virgil Cojocaru, bibliotecar – coordonare și îndrumare metodologică, a participat la conferințele finale a două proiecte balcanice la care a avut acces prin depunerea unor aplicații ce s-au dovedit câștigătoare.

Conferinţă la Atena – Grecia

Astfel, în perioada 31 august – 02 septembrie a avut loc la Atena, Grecia, Conferința finală a Proiectului INELI-Balkans (International Network of Emerging Library Innovators). Rețeaua Internațională a Inovatorilor de Bibliotecă din Țările Emergente din zona Balcanilor  (INELI-Balkans) este un proiect Future Library – Grecia, susținut de Fundația Bill & Melinda Gates, ce aduce la un loc 35 lideri și profesioniști în domeniul bibliotecilor din 11 țări, încurajându-i prin formare, networking și premii pentru inovare, să facă schimb de cunoștințe, să colaboreze și să experimenteze noi servicii.

Programul a cuprins trei zile de licitații de idei, exprimare creativă și distractivă pentru bibliotecarii inovatori, care au trecut, pe parcursul a doi ani de muncă colaborativă, printr-un proces intens de învățare privind designul noilor servicii de bibliotecă și leder-ship. Rețeaua va fi privită din perspectiva capacității sale unice de a colecta resursele bibliotecilor din regiunea balcanică și a le conduce spre noi tipuri de dezvoltare, prin intermediul programelor de training și colaborare.

Conferinţă la Sofia – Bulgaria

biblioteca judeţeană neamţ conferinta sofiaÎn perioada 28-30 septembrie, participanții Academiei de Management Cultural (CMA) s-au reunit la Sofia pentru a participa la conferința „Paths to innovation in culture“. În iulie programul Cultural Management Academy (CMA), organizat de Institutul Goethe, s-a lansat și în București printr-un workshop de o săptămână dedicat managerilor culturali, în cadrul căruia s-au întâlnit lucrători culturali, antreprenori, traineri și curatori din domeniul managementului cultural.

În cele trei zile ale conferinței internaționale CMA au fost dezbătute noi proiecte și s-au sedimentat noi colaborări la nivel European, schimbul de idei, networking-ul, dar și momentele informale permițând participanților să se cunoască într-un cadru relaxat, ceea ce cu siguranță va facilita dialogul cultural.

Pe lângă discursuri sunt organizate grupuri de lucru internaționale pe teme specifice contextelor locale din Bulgaria, Grecia și România. Rezultatele grupurilor de lucru, textele și comentariile legate de situația curentă a managementului cultural din cele trei țări vor fi publicate la începutul anului viitor.


Admin
de Admin octombrie 13, 2017 12:02
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns