Biblioteca Județeană a celebrat Ziua Mondială a Educației

Admin
de Admin octombrie 6, 2017 10:55

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a marcat Ziua Mondială a Educației printr-o suită de activități desfășurate la Secția Arte, Multimedia și Carte străină „Victor Brauner“. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu școli și licee din Piatra-Neamț. O primă întâlnire aflată sub semnul acestui eveniment a avut loc luni, 4 octombrie 2017, prin vizita elevilor de la Colegiul Tehnic „Gh. Cartianu“ din Piatra-Neamț și Clubul Cultural Științific „Multilingue Cartiani“, însoțiți de profesorii Elena Crăescu și Doina Dumitrașcu.

elevi-ziua-mondiala-a-educatiei-biblioteca-piatra-neamt

„Tema activității, «Educația gustului – Incursiuni culturale, turistice și gastronomice prin regiunile Franței», le-a oferit elevilor participanți prilejul de a se familiariza cu spațiul cultural francez, de a-și dezvolta și educa gustul pentru frumos, de a purta discuții despre locul bucătăriei franceze în lume și de a descoperi obiectivele turistice și simbolurile Franței“, a precizat Lăcrămioara Dabija, bibliotecar în cadrul Secției Arte, Multimedia și Carte străină „Victor Brauner“.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Educației au continuat joi, 5 octombrie, în parteneriat cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5, însoțiți de prof. Smaranda Lăcrămioara, printr-o activitate care a avut ca temă incursiunea în lumea bibliotecii, „Biblioteca de la A la Z“. De asemenea, elevii clasei pregătitoare A, de la Școala Gimnazială Nr. 2 alături de prof. înv. primar Luca Mary Claudia, au participat la ateliere de lectură prin joc și teatru de umbre și au avut ocazia de a învăța formule de prezentare și de salut în diverse limbi străine, precum și proverbe și ghicitori despre educație.

Totodată, la Centrul de Informare Comunitară (Locală & Europeană) au avut loc prezentări, dezbateri, vizionări de materiale informative despre importanța educației în dezvoltarea personalității și a generațiilor tinere, fiind adus un omagiu profesiei de dascăl. La aceste întâlniri au participat elevi de la Colegiul Tehnic Forestier Piatra-Neamț împreună cu profesorii Carmen Lăcrămioara Grădinaru, Alina Elena Isac și Livia Cosmina Căpiță, precum și elevi de la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț, împreună cu profesorii Gianina Buruiană, Oana Bazon și Maria Tudor.


Articolul are 34 vizualizări

Admin
de Admin octombrie 6, 2017 10:55
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!