Activități de prevenire în rândul liceenilor din Roman

Admin
de Admin noiembrie 17, 2017 11:20

În data de 16 noiembrie, ofițerii de prevenire au fost prezenți în rândul elevilor din cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sf. Francisc de Assisi” din municipiul Roman. Activitatea s-a desfășurat în contextul Programului ”Școala Altfel – Sa știi mai multe, sa fii mai bun”.

Actiuni prevenire eleviElevilor din clasele IX – XII, profil teologic și pedagogic, le-au fost prezentate, într-o maniera interactiva, aspecte privind cauzele care determină un comportament predelincvent în rândul minorilor, care sunt consecințele adoptării unor astfel de comportamente și prevederi legislative referitoare la regimul răspunderii penale a minorului. Totodată polițiștii au dezbătut și subiectele traficului și consumului de droguri, a traficului de persoane și siguranța în mediul online.

Sfaturile polițiștilor de prevenire dar și materialele audio-video prezentate au fost primite cu interes de cei prezenți la activitate. De asemenea, ei s-au arătat interesați de aspectele muncii de politie si de oferta educaționala a școlilor MAI.

La finalul activității, elevii au avut ocazia sa urmărească filmul de prezentare al Școlii de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj, materialele prezentate generând reacții pozitive din partea elevilor, aceștia fiind încântați de condițiile de pregătire profesională, dar și de specificul activităților desfășurate în
cadrul școlii.

Organizarea și desfășurarea activității a beneficiat de sprijin și deschidere atât din partea conducerii unității de învățământ care a solicitat prezenta polițiștilor in cadrul activităților înscrise in programul național „Școala Altfel” cât și a elevilor.


Articolul are 7 vizualizări

Admin
de Admin noiembrie 17, 2017 11:20
Scrie un comentariu

Niciun comentariu

Niciun comentariu încă!

Nu există niciun comentariu la acest articol, insă poți fi primul care comentează.

Scrie un comentariu
Vezi comentariile

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Urmăreşte-ne pe facebook!